Hur mår du egentligen?

I Lyckopodden kommer vi gå igenom frågor som: Hur känns det att vara lycklig? Vad innebär det? Vad skiljer en lycklig person åt från en person som vaknar på morgonen för de inte har dött under natten? Hur kan vi bli lyckligare och få bättre balans i våra liv? Dessa frågor och många fler tar vi upp i Lyckopodden tillsammans med inspirerande intervjuer, tips, mentala verktyg och mycket mer.

Mitt namn är Fredrik Ankarsköld. Jag går upp på morgonen för jag älskar att sprida välmående. Det började inte så, en gång i tiden hade jag vardagar fyllda med negativa känslor som stress och ångest. Jag hade även både dålig självkänsla och lågt självförtroende.
Men jag var less på att leva det livet och blev sökare under flera år, till slut hittade jag rätt. Självklart vaknar jag inte alltid lika inspirerad varje dag, ibland vaknar jag även på fel sida och funderar på att dra något gammalt över mig.
Skillnaden idag är att jag har mentala verktyg som gör att jag kan välja att byta känslan från att vara på dåligt humör till att må bra och vara inspirerad. Regnar det eller snöar det ut tänker jag inte så mycket på det, utan anpassar mig efter vädret med tjockare jacka och ordentligt paraply.

Om jag vaknar på fel sida ser jag till att det blir rätt sida. Och du kan också lära dig hur genom att lyssna på Lyckopodden, ta del av våra nyhetsbrev och prova de mentala verktyg vi pratar om. Jag säger inte att vi har den enda vägen till lycka, utan vi har några sätt som du kan välja att prova för att se vad som fungerar för dig. Det viktiga för mig är att du åtminstone gör något för att tänka annorlunda, antingen via Lyckopodden eller någon annan.

Vem är jag att prata om välmående?

Mitt liv började tufft genom att jag har haft Add och Asperger. Jag säger “haft” för jag påverkas inte längre av det negativa med diagnoserna, istället har det blivit min särbegåvning. När jag var liten hade jag personlig handledare både på fritids och i skolan på grund av att jag var så besvärlig mot både andra och mig själv med regelbundna aggressionsutbrott. Under 15 år hade jag kontaktfamilj både som avlastning åt min mamma och för att jag mådde bättre av det. Jag gick till barnpsykolog på BUP och fick som vuxen äta centralstimulerande läkemedel för att klara av enkla vardagssysslor. Mitt specialintresse växte fram till att bli: Hur kan jag må så bra som möjligt och hur kan jag förmedla de lösningarna vidare till andra.

Idag är jag helt medicinfri och lever ett lyckligt liv med flickvän, har god hälsa och energi att göra det jag vill under dagarna. Dessutom får jag jobba med det jag brinner för, att inspirera andra hur de kan må bra.

Kom ihåg en viktig sak: Tro på inte på något jag säger
Bara för att de metoder jag förmedlar passar mig och många av de kunder jag jobbar med, så betyder det inte att allt jag säger passar dig perfekt. Så jag vill att du känner inåt, tänker efter och provar själv för att se vad som passar din stil. En av anledningarna till att vi intervjuar olika personer i podden kring lycka, är för att vi kan relatera mer eller mindre till olika människor samt deras sätt att uttrycka sig. Vägen till lycka kan ju också se olika ut beroende på vem du är och vart i livet du är just nu. Min förhoppning är att du finner det sätt som passar just dig.

Från början ville jag förändra världen och mina omständigheter, men med tiden insåg jag att all förändring börjar hos mig själv. Jag fick höra att lycka inte är något man kan jaga, lycka är något som finns inom en. I början visste jag inte bara vart det här “inom mig” var någonstans. Nu när jag hittat vart “inom mig” är, så brinner jag för att inspirera andra att hitta sin väg till sitt inre och sin lycka.

Du är perfekt redan idag. Om jag skulle vilja förändra alla med energin att det är något fel på världen, så skulle det innebära att du inte är perfekt precis som du är. Och det stämmer inte, för du är perfekt redan idag. Vissa vet inte bara om det än. Självklart kan vi utvecklas vidare om vi vill, en skillnad kan vara om vi utvecklas med drivkraft från självförakt eller självkärlek.

En del av min glädje är att inspirera människor att expandera i sina tankar och bli mer medvetna. Att du får valmöjligheten använda omvärlden som din spegel för din egen utveckling när du blir kritisk eller känner dig illa behandlad. Jag vill att just du får de inre verktygen du behöver för din lycka, att du vet varför du vaknar på morgonen, och att du har de inre verktygen för att skapa och göra saker de saker du vill i ditt liv.

Jag gör podcasts, videoklipp, e-kurser och ljudböcker för att jag älskar att känna och sprida lycka. Om ett gott skratt förlänger livet, tänk då vad ett helt liv fyllt av glädje kan göra.

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm
♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast
♥ Läs mer på Lyckopodden’s hemsida: http://lyckopodden.se
♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden

Du kan lyssna på både mental träning och mental avslappning från Fredrik via Storytel, Nextory och BookBeat

Lyssna

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm

♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast

Lyssna

Extra avsnitt

Lyssna
Lyssna
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search